Moj blog

Razne informacije za vse

Masažne pištole postajajo vse bolj priljubljene – tako med trenerji, zdravniki, profesionalnimi atleti kot tudi med navdušenci nad fitnesom. Predstavljajo posebno vrsto orodja, ki že na prvi pogled deluje zelo močno pa tudi učinkovito. Tovrstne pištole naj bi dovolj učinkovito pomagale do boljšega počutja, saj pripomorejo k pospeševanju pretoka krvi, razbijajo napetost, zmanjšujejo bolečino, ne nazadnje izboljšujejo tudi nivo samega gibanja.

In kako masažne pištole delujejo? Tako, da pošiljajo vibrajoče signale skozi mišice. Glede na raziskave pa sta tako tradicionalna kot tudi vibracijska terapija dovolj učinkoviti za zmanjševanje zapoznelega nastanka bolečin v mišicah. Vibracijska terapija pa poleg tega omogoča še zmanjšanje laktične kisline. Ta se namreč v telesu pojavi po vadbi.

Masažna pištola je najbolj učinkovita pred vadbo, ker zagotavlja povečanje pretoka krvi v lokalno mišično tkivo. Običajno se takšna vrsta orodja uporablja za lajšanje zategnjenih mišic ter za začasno povečanje pretoka krvi. Sicer pa je naprava učinkovita tudi po vadbi. Pritisk na mišice namreč pomaga odstraniti laktične usedline ter zmanjšati bolečine v njih.

Uporaba masažne pištole

Najpogosteje masažne pištole uporabljajo kiropraktiki ali pa fizioterapevti. Ne nazadnje jo lahko uporabljate kar sami. Vendar pa je treba pri uporabi upoštevati kar nekaj pomembnih dejavnikov. Z uporabo je treba pričeti počasi, saj je takšna naprava resnično zelo močna. Če vas bolijo mišice, je treba na to še toliko bolj paziti. Za začetek je najbolje, da se naprava nastavi na najnižjo nastavitev. To pa sčasoma ter postopoma povečujete.

Naslednje pravilo pri uporabi je, da se izognete kostem. Če na primer med masiranjem zadenete kost, se ne boste poškodovali, a kljub temu občutki niso ravno najbolj prijetni. Napravo zato uporabljajte kar se da previdno, na področju večjih mišičnih skupin. Pri tem si je najbolje pomagati kar z drugo roko, da preprečite stik s kostmi.

Masažna pištola je del holističnega načina zdravljenja

Dobro je vedeti tudi to, da masažna pištola (https://wook.si/masazna-pistola-wookvibe-elite/)  ni rešitev za prav vse fizične težave. Takšna naprava namreč predstavlja le en del holističnega načina zdravljenja. Posledično je najbolje, da se v primeru uporabe oziroma poškodbe najprej posvetujete s svojim osebnim zdravnikom oziroma strokovnjakom. Veliko dobrih nasvetov v povezavi s takšnimi orodji vam je na voljo tudi na spletu.

Sorodni članki