Moj blog

Razne informacije za vse

Eden izmed priljubljenih športov v zadnjih letih je prav zagotovo kajtanje. Gre namreč za aktivnost, ki se lahko izvaja na vodi ali pa snegu in je velikokrat izbira za dopust ljudi, ki imajo radi nekoliko adrenalina. Da pa bi lahko postali samostojni kajter, je smiselno, da preverite katerega izmed ponudnikov, ki vam nudijo znotraj svojih storitev začetni tečaj kajtanja. Različni ponudniki vam omogočajo začetni tečaj na različnih lokacijah, ki so primerne za tovrstni tečaj.

Priljubljene lokacije za začetni tečaj kajtanja so običajno tiste, ki imajo plitvo vodo – le ta namreč omogoča kakovostno učenje, preden se premaknete v globljo vodo. Glede na to, da se je najprej potrebno naučiti dobrega nadzora nad kajtom, pristajanja, spuščanja in ne nazadnje tudi hoje po plaži, globlja voda za začetni tečaj ni najbolj smiselna izbira.

Na katerih lokacijah lahko opravite začetni tečaj kajtanja?

Kot smo že omenili, je tovrstnih lokacij več – odvisno tudi od ponudnika. Moja izkušnja, ki je povezana s šolo kajtanja Kanzakite je takšna, da so na voljo različne lokacije na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji in konec koncev tudi v Sloveniji. Pri omenjeni šoli kajtanja me je sicer navdušilo tudi dejstvo, da sem se lahko udeležil nekega kratkega, a vseeno efektivnega tečaja kajtanja. Glede na izbrano bližnjo lokacijo, sem se lahko na tečaj kajtanja odpravil kar po službi, za čas dopusta pa sem bil že pripravljen na samostojno kajtanje in sem tako lahko dopust užival v še bolj polni meri.

V kolikor bi tudi vas zanimal začetni tečaj kajtanja vam toplo priporočam, da preverite ponudbo omenjene šole.

Sorodni članki